Hem > Reflektioner > Alla mammors dag – vi är grymma!

Alla mammors dag – vi är grymma!

mors dag

I någon timma till är det mors dag. En dag att hedra och hedras för de alla små och stora akter av kärlek vi får av våra mödrar och ger våra barn varje dag – allt från att torka näsor och rumpor, trösta, plåstra, kramas, älska eller bara finnas där. Idag har det varit vår dag. Men det betyder inte att det är en enkel uppgift vi har alla andra dagar om året. Allt är ju faktiskt inte rosa och gulligt varje dag. 

Det hela började i Philadelphia 1905 när en kvinna vid namn Anna Jarvis ville hedra sin mor på årsdagen av hennes bortgång. Därefter har initiativet spridits över större delen av världen och handlare såg snabbt en chans att tjäna extra pengar. Så varför firar VI mors dag och VAD är det vi egentligen borde ta upp?

Igår var jag på underbara Ts födelsedagsfest tillsammans med ett helt gäng härliga mammor i olika åldrar. Tonårsmammor, tweeniemammor, småbarnsmammor, nyblivna mammor, blivande mammor. Några av mammorna sa att de läste min blogg och tyckte det var skönt att läsa om någon som kan skratta åt sina egna fel och brister. Att allt inte bara är så himla superduperbra och perfekt jämt. Precis som livet som mamma. Vissa dagar är man en outtömlig källa av lugn, förståelse och kärlek andra dagar är man slut, irriterad och sur.

Det går inte att alltid vara på topp. Det får ändå vara ok att vara trött och ha kort stubin när man aldrig får sova ordentligt, när ens tonårings hormoner löper amok, när ens barn inte äter eller vad det nu är för motgång vi måste kämpa emot. Och vi måste våga prata om våra tillkortakommanden. Vi hjälper ingen genom att hålla uppe en polerad fasad. Istället är vi många som går runt och tror att vi inte är lika lyckade som andra mammor.

Näe, vi måste helt enkelt bli bättre på att prata med varandra och stötta varandra. Vi är faktiskt grymma! /ylva.

Kategorier:Reflektioner Etiketter:, , ,
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: