Hem > Uncategorized > Men säg bara rakt ut att ni är flator! 

Men säg bara rakt ut att ni är flator! 


– Jo hej, det har blivit ett missförstånd med vår resebyrå. De har bokat 2 enkelrum fast vi bad dem boka ett dubbelrum. Går det att ändra? 
De båda männen i hotellets reception byter menande blickar med varandra. 

– Visst kan vi fixa det, svarar de. 

Vi tänker att vi behöver förklara läget. 

– Jo, alltså, vi behöver tänka mer ekonomiskt när vi reser såhär i jobbet och resebyrån är ny och… försöker vi. 

– Ja visst, avbryter de, vänligt men bestämt. Ni kommer att få ett jättemysigt litet vindsrum. Det är absolut iiinga som helst problem att ändra. 

Vi inser att det inte kommer att spela någon som helst roll vad vi säger. De är övertygade om att vi har tänkt oss ett lesbiskt kärleksäventyr på företagets bekostnad under vår s.k. affärsresa. 

Vi kommer upp till vårt romantiska dubbelrum med dubbelsäng (alltså en äkta dubbelsäng, inte bara två sängar som ställts bredvid varandra som det brukar vara på hotell), snedtak och utsikt över Stockholms takåsar. Det är verkligen mysigt. Vi tänker att det är det perfekta, romantiska hotellrummet och att vi borde komma tillbaka med våra respektive män. Inte alla i samma rum så klart. Ni förstår. 

Min kollega L och jag har delat rum förut. Inte såhär romantiskt dock. Vi har lite olika scheman och vanor, men vi stör inte varandra och på så sätt funkar det alldeles utmärkt. 

L försvinner ut på stan. Jag träffar vänner på hotellets franska restaurang och frossar i franska delikatesser. När väninnan K anländer säger en av de välmenande männen i receptionen:

– Välkommen, kan jag ta dina byxor? 

En lite udda kommentar kan man tycka, men det kan ha ett visst samband med att hon har cyklat och har överdragsbyxor.

Efter missförståndet kring varför L och jag vill boka om rummet och väninnan K som strippas på byxorna har jag blivit lite av en kändis på hotellet, så när vännen P uppenbarar sig i receptionen med en frågande min undrar grabbarna i receptionen om han inte ska träffa Ylva.

Så kan det gå. När något blir fel så är det bäst att bara släppa det och låta det vara. Alla förklaringar kommer att snarare anses vara bortförklaringar. 

Det finns en mer målande beskrivning av detta fenomen som Mark Levengood berättade i sitt sommarprogram på P1 att hans mormor brukade använda sig av (på klingande, vacker finlandssvenska): 

– Om man har ett paraply i röven, då ska man int öppna det! 

Ja, tydligare än så blir det inte. Eller mer finskt. 👍😊🇫🇮/Ylva

Annonser
Kategorier:Uncategorized
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: