Hem > Familjeliv, Resa, Uncategorized > Verklighetens Winston Wolfe – ”The Pulp Fiction cleaner”

Verklighetens Winston Wolfe – ”The Pulp Fiction cleaner”

image

Tänk dig Harvey Keitels rollfigur Winston Wolfe i Pulp Fiction. Han som bara kommer och städar upp och fixar allt. Sådan är vår kompis Bojan. Nu har vi iofs inte skjutit huvudet av någon, men du förstår förhoppningsvis liknelsen.

När bilen pajade på väg till Belgrads flygplats t.ex. ringde vi honom.
– Starta bilen. Håll telefonen över motorn. Nej, den bilen ska inte köras en meter till. Gå in på fiket vid macken och vänta där. Jag skickar en kille, sa Bojan. Sagt och gjort. Sådär bara.

Han känner alltid någon överallt, var man än befinner sig i Serbien.
– Ska ni dit? Där känner jag en kille. Det är hans standardsvar. Samma gällde nu när vi skulle på skidresa till Kopaonik.
– En polare driver ett hotell där. Jag ber honom ringa er.
Trots att vi var sent ute, att det var ngn slags långhelg i Serbien och att alla hotell var fullbokade lyckades hotellchefen få loss en svit med 3 rum, 2 toaletter och 1 badrum för oss 4 och Bojans dotter.

– Behöver ni hyra skidor, undrar Bojan. Jag känner en kille som hyr ut till bra pris. Trots att jag vet att han alltid levererar är jag lite skeptisk när vi kommer fram till en vanlig villa. Men där i garaget finns skidor, snowboards, stavar och pjäxor i alla storlekar. Dessutom blir alla skidor och brädor vi hyr vallade och får nyslipade stålkanter. Killen ska själv till Kopaonik dagen efter så han föreslår att vi slår följe så att han visar oss bästa vägen. Snacka om service!

Skiduthyrning i garaget

Hela vägen till Kopaonik är det barmark. Det är först när vi är 10 minuter från hotellet som vi äntligen ser ordentligt med snö.

image

Kopaonik fullkomligt badar i sol. Både härligt och samtidigt oroväckande, med tanke på snön. Vi har det gôtt och äter extremt onyttigt; krofne – ngn slags serbisk variant av munkar – friterad deg med sylt.

image

Plötsligt rullar dimman in och det blåser upp. Dåligt med tanke på sikten, bra för skidåkningen eftersom nedfarterna som i ett trollslag blir tomma.

image

När vi kommer till hotellet ser det inte alls ut som på bilderna. Senare fick vi reda på att det finns två hotell med samma namn. Det fina var alltså det andra. Jag började ana oråd redan när vi åkte förbi och jag såg skylten; ”UTNIK” fast hotellet heter PUTNIK. Inget bra tecken. De skulle bli värre… /Ylva.

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: