Hem > Reflektioner, Social media > När det ofattbara händer

När det ofattbara händer

Terroristattackerna i Paris

Solen sken. Det började som en vacker höstmorgon. Sedan blev allt svart. 130 döda och 200 skadade i Paris. Avsky. Ilska. Rädsla. Jag började direkt försöka få kontakt med vännerna i Frankrike och Paris. Som tur är var alla oskadda.

Det är i sådana här situationer som sociala kanaler är som bäst. Facebook lanserade ganska snabbt en app; Safety Check for Paris Terrorist Attacks där Facebookanvändarna i Paris kunde gå in och markera att de var oskadda. Otroligt hjälpsamt. Det var också via Facebook som jag fick tag på de flesta av vännerna.

Sprängt ryskt passagerarplan över Sinai, terroristattackerna i Paris, krigen och oroligheterna i mellanöstern som tvingar människor på flykt å ena sidan. Nedbrända flyktingförläggningar och attacken i Trollhättan å andra sidan. Båda extremerna föder varandra med hat och ger varandra förevändningar för att sätta oss vanliga människor i skräck och livsfara.

Hur får man slut på denna spiral av våld och hat? När ska västvärlden ta ansvar för att ha varit med och skapat en massa laglösa, sönderslagna länder i mellanöstern där IS och liknande organisationer kan växa fritt? Det ursäktar inte på något sätt attackerna i Paris, men om vi inte agerar och tar vårt ansvar kommer fler liknande dåd att ske i Europa. /ylva.

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: