Hem > Arbetsliv, Resa > Massa morsor och barn, förvirring och upplevelser på Polens Riviera

Massa morsor och barn, förvirring och upplevelser på Polens Riviera


Vi kör från olika håll i Sverige för att sammanstråla i Karlskrona. Vi är 12 mammor med 12 barn som är på väg till Polens Riviera. Vi ska alla med Bloggbussen för att utforska det familjevänliga Polen. 

 

Vi kommer från Stockholm, Göteborg, Närke, Halland, Skåne och Blekinge. Lite beroende på var vi bor har vi åkt olika långt. Många har fått stressa för att komma iväg, men belöningen får vi direkt när vi kliver på färjan. För ombord på Stena Spirit möts vi av en härlig buffé och välkomstdrinkar, fint uppdukat i konferensrummet bredvid spa-avdelningen.

 

Eftersom klockan är nio på kvällen går de flesta och lägger sig tidigt.  Både Alexandras och min dotter älskar att bada i Pure Nordic Spa ombord så, bestämda som de är (var de nu har fått det ifrån…) tar de saken i egna händer och slinker in dit medan några av oss stannar kvar för att se Måns Zelmerlöw kvala in till finalen i 60:e upplagan av Eurovision Song Contest.

 

 

Vi vaknar upp till en fantastisk utsikt över ett blått hav och en minst lika blå himmel. Den vyn ger så’n energi att bara det gör resan värd att göra! Och så välbehövligt efter några extra intensiva veckor på jobbet. Förväntansfulla tar vi oss snabbt iland i Gdynia där vi möts av vår kollega och guide Macej samt Iza från den regionala turistorganisationen Pomorskie.travel som tar oss vidare med Bloggbussen till Experyment, ett science center i Gdynia.

 

Jag känner mig som en dagisfröken (ja, jag vet, det heter förskollärare, men alla säger ju dagisfröken och ni vet precis vad jag menar) som ständigt räknar huvuden. 1, 2, 3… 12. Sådär alla är på plats! Ja, mammorna i alla fall. Förhoppningsvis har de, i sin tur, koll på sina barn. Herregud, det måste man väl ändå kunna begära? Just det ja. På tal om det, vart är mitt och Alexandras barn…? Som tur är finns de alltid med i närheten. Kanske är det tom så att våra härliga elvaåringar har bättre koll på läget än vad vi har…

 

Macej charmar alla med sin underbara svenska samt roliga och lite oväntade anekdoter om det som vi ser svischa förbi utanför Bloggbussens fönster.

 

 

Innan vi släpper lös barnen inne på Experyment bjuds vi på otroligt goda, färskpressade juicer med rabarberkaka på fiket som ligger i anslutning till Experyment. Vi får en introduktion av Agata på Experyment och efter den kan vi knappt hålla barnen tillbaka längre. De far in som en tornado och klättrar, skriker, vrider, testar, bygger och gräver. De testar allt.

 

Efter alla experiment är det istället dags för kulinariska trick. Restaurangen Sztuczka (som betyder just trick) bjuder på illgrön ärtkräm, getostskum och  vakuumbakad lax. Barnens stora och i princip enda favorit (iom att det var lite väl avancerade smaker för små barngommar) är det effektfulla tillbehöret till efterrätten; kolsyreis som servitörerna häller varmt varmt vatten över så att en dimliknande vattenånga flyter över bordet.

Det har blivit dags att släppa det experimentella för att gå över till det mer avslappnande. Så fort man kliver in genom dörrarna på Mera Spa känner man av lugnet. Inte minst tack vare den fina inredningen. Här ska badas! Solen skiner på de två utomhusbubbelpoolerna som snabbt blir en favorit bland stora och små. På grund av lite administrativt strul ”måste” Alexandra och jag vänta på soldäck med varsitt välkylt glas vitt. Det är sååå synd om oss!

 

 

Efter badet är det dags att ta små elbussar till Sopots centrum för lite sightseeing och middag. Jennys lilla O tycker att sanden är så mjuk att hon inte kan sluta klappa den och låta den sila genom fingrarna.

 

Vi äter på Galeria 63. En härlig restaurang med cool inredning, massa konst och, jorå, det också; god mat! Jag äter den godaste tonfisk jag någonsin ätit.

Det hade som sagt varit lite stressigt innan vi kom iväg och ärlighetens namn är jag fortfarande lite uppe i varv. Jag har utvecklat en irriterande ovana att byta plats på var jag lägger telefon, nycklar etc, och letar lätt stressat titt som tätt, med panik i blicken efter den #%^*@ telefonen. Det hjälper ju inte att min älskade kollega tar mina saker hela tiden i tron att det är hennes och gör en förvirrad kvinna ännu mer förvirrad. Tack Alexandra! Du håller mig igång… 😉

 

Har du inte varit på Polens Riviera är det hög tid att åka dit! Och nu har du inga ursäkter längre;
Erbjudande: 25% rabatt på Prova på Polen, t/r Karlskrona – Gdynia inkl del i hytt. Stanna upp till 3 nätter iland. Uppge erbjudandekod BLOGGPOLEN för att erhålla rabatten. Rabatten avser inte miljötillägg. Boka i perioden 24/4-30/06 och res i perioderna 24/4-30/06 samt 1/9-6/12.

 

Våra härliga 11-åringar har listat sina favoriter här. Vad vill du helst se eller göra? /Ylva.

 

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. maj 30, 2015 kl. 6:43 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: