Hem > Familjeliv, Reflektioner > Att fira påsk med tandvärk och illamående – nytt effektivt viktminskningsprogram inför beach 2015?

Att fira påsk med tandvärk och illamående – nytt effektivt viktminskningsprogram inför beach 2015?

 

När min kusin Tomas med familj bjöd oss att fira påsk med dem i stugan i Hummelvik blev vi jätteglada. Både barn och vuxna trivs alltid så himla bra i varandras sällskap. Men det var inte problemfritt att ta sig hit eller vara här… 

Det börjar med ett konstigt felmeddelande i bilen; ”Kontrollera motorn omgående” som avhjälps snabbt och effektivt av Eklunds Bil, trots att det är skärtorsdag eftermiddag och allt. Dessutom gick det på garantin så vi behövde inte betala ett öre. Tur i oturen att vi skulle till IKEA och fick felmeddelandet då och inte på Långfredagen på E4 någonstans.


Dagen innan var jag hos tandhygienisten. Det brukar alltid kännas lite efteråt, men den här gången blir det bara värre och värre.
På påskaftons morgon har jag knappt sovit en blund, i princip inte ätit alls sedan i torsdags och vill bara slita av mig huvudet. Så helvetes ont gör det. Genom 1177 får jag en akuttid i Linköping, en och en halv timma bort. Jaja, vad gör man inte när man är desperat.


Jag kan knappt gapa pga av värk och svullnad, så det är inte det lättaste att ta röntgenbild. Eller bilder. Vi fick göra om det 3 ggr. Det är en visdomstand som spökar. Tandläkaren sprutar in koksaltlösning i en ficka som bildats bakom tanden. Jag får recept på antibiotika.


Det gick ju snabbt och smidigt tänker jag. Ett tag i alla fall. För strax därefter blir jag uppringd och ombedd att komma tillbaka. Något strular med det elektroniska receptet. Jag får ett analogt recept och beger mig igen mot Apoteket. Man ska tydligen äta något innan man tar denna tablett. Vi går och äter. Ja, så gott det nu går med infekterad tand. Antagligen ser jag inte klok ut.


Maken läser bipacksedeln. Oj! Denna antibiotikan får man inte ta när man har astma. Vilken tur att han läste detta! Det är inte alltid jag gör det… Och vilken tur att jag la en halvtimma på att fylla i en hälsoprofil där jag tydligt angav att jag hade astma. Hmm. Eftersom Apoteket inte lyckas få tag på någon på Folktandvården på telefon får vi åka dit igen. En gång var vi på Folktandvården tre gånger… Jag får istället antibiotikan jag sagt att jag mår extremt illa av. Finns det inga andra alternativ?!? Ok. Illamående är ju ändå att föredra jämfört med andningsproblem.


Nej men då tar vi väl och åker tillbaka till Apoteket då. Cocktailen av värktabletter som jag hällde i mig på stående fot på Apoteket har börjar värka. Halleluja! Jag lever igen! Ja i alla fall tills jag tar antibiotikan. Illamåendet kommer nästan omedelbart och jag måste ligga blixt stilla i två timmar för att inte kräkas.


Ok. Jag gnäller, men att vara sjuk är ju ett heltidsjobb. Detta är bara en liten skitsak och jag tänker på de i min närhet som är sjuka på riktigt. Jag har fått en kort och ytlig inblick hur det kan vara och en eloge till er som lever med ständig smärta, mediciner ni mår illa av, ständig planering för att mediciner inte ska krocka med varandra eller med mat. För min del är eländet snart över (förhoppningsvis). Efter detta kommer jag uppskatta varje frisk dag ännu mer!Och vad gäller viktminskingen kan jag garatera att ni varken kommer att vilja äta när tanden värker eller när ni mår illa. /Ylva.

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s