Hem > Resa > Bland kulisserna till dansk storfilm i Trollywood samt en tomtelatte vid Göta kanal.

Bland kulisserna till dansk storfilm i Trollywood samt en tomtelatte vid Göta kanal.

Stormen Alexander skulle ha ställt till med oreda i Västsverige i lördags. Istället lyser solen över de västgötska kullarna medan vi färdas utmed Göta älv. Vi ska på romantiskt weekend i Trollhättan. Du kanske har svårt att få ihop orden ”romantisk” och ”Trollhättan”? Det har inte vi. Vi följer istället farmor Dagnys devis; man får så roligt – eller varför inte romantiskt – man gör sig. Dessutom ska vi få se något alldeles speciellt.

IMG_4934.JPG

Enligt vissa (läs maken) pratar jag alldeles för mycket om allt och inget med alla möjliga människor. Och visst, allt kanske inte ska spridas till alla, men det är sådan jag är; får jag inte dela med andra så finns det liksom inte och jag menar inte bara i sociala kanaler utan även IRL. Ibland (ganska ofta om du frågar mig) kan det faktiskt visa sig otroligt nyttigt att dela både det ena och det andra med sina medmänniskor. Det mest oväntade kan faktiskt inträffa. T.ex. ledde mitt ständiga informationsdelande till att vi (jag och den ifrågasättande maken) igår fick besöka Trollywood, Film i Västs lokaler i Trollhättan.

GPS:en visade vägen. I alla fall fram till den första korsningen på slutdestinationen. Där står vi vid en idrottsplats och vet inte riktigt vart vi ska ta vägen. Då kör en stor van med registreringsskylten RUNE P förbi. Vi ska ju träffa en Rune! Det måste vara han! För hur stor är sannolikheten att en annan Rune kör förbi på denna pyttelilla väg i Trollhättan precis vid den tidpunkt som vi har bestämt att vi ska träffas på?!?

Vi följer Rune P. Vi åker och åker. Det börjar kännas fel. Då kommer jag på att vår Rune heter Andersson i efternamn och inte alls något på P. Precis när den riktige Rune svarar i telefonen ser jag skylten Film i Väst. Vi svänger av och Rune P fortsätter rakt fram. Fejk-Rune körde oss helt rätt trots allt. Snacka om sammanträffande! Vad är oddsen för detta?

Vi kommer in den gamla industribyggnaden som förvandlats till filmfabrik. På utsidan av inspelningsstudion; playwoodskivor, sladdar och en himla röra. På insidan; ett vackert gammalt hus möblerad i tidsenlig 70-talsstil. Till och med ölflaskorna har 70-talsutseende. Otroligt häftig! Och den glasverandan, den vill jag bara ha på kolonistugan!

Det är kulisserna till Thomas Vinterbergs kommande film, Kollektivet, som vi får se. Vi kikar runt lite med Rune (den riktige Rune) från Steampipe Production, vår foto- och filmstudio. Vi har det så otroligt trevligt och får massa anekdoter till livs samt se alla olika lokaler med sina specialområden.

IMG_4933.JPG
Efter guidningen tar Rune med oss till Café Strandgatan. Ett mysigt fik i en anrik byggnad alldeles intill Göta kanal. Det är här jag prövar mitt livs första tomtelatte. Vi pratar och pratar som om vi hade känt varandra hela livet. Visst är det härligt när man träffar någon och det bara klickar! Rune har trots allt ett eget liv och vi skiljs åt. Vi tar in på Scandic Swania.

IMG_4932.JPG
Maken bor nästan alltid på Scandic när han reser i jobbet. Då får han poäng som ger honom möjlighet till frinätter. Dessa har vi utnyttjat för att sticka iväg på upptäcksfärd i närområdet. Hemester helt enkelt. I påskas for vi till Skövde, Scandic Billingen, med hela familjen (kan varmt rekommendera denna stad) och denna gång åkte vi alltså själva till Trollhättan.

Jag har alltid haft uppfattningen att Scandic är lite tråkigt. Inte nu längre. Det är ju ingen extravagans eller superlyx, men rent och fräscht. Dessutom är personalen otroligt serviceinriktad och riktiga ambassadörer för orten man besöker. På båda ställena fick vi jättebra tips och råd. De ringde, kollade upp och bokade restaurangerna åt oss.

IMG_4940.JPG

IMG_4941.JPG

Gatorna i Trollhättan vara ganska folktomma, men vi lyckades lokalisera trollhätteborna till fyra fullpackade ställen varav tre kunde strykas från vår besökslista:
Albert – här dricker vi champagne på den inglasade verandan med utsikt över Göta Älv, Göta Kanal och Trollhättan.
Restaurang Butler’s där vi åt en riktigt god middag
Bishops Arms där vi tog en öl (ja, vad annars) på vägen hem.
– En lägenhetsfest mitt emot hotellet som höll på från tidig kväll och var fortfarande i full gång när vi gick hem. Ja, det var alltså detta ställe vi inte besökte.

Trollhättan alltså. Så himla mysigt. Detta att sticka iväg till närliggande småstäder på upptäcksfärd är en superbra idé som jag verkligen kan rekommendera. /Ylva.

IMG_4954.JPG

Annonser
Kategorier:Resa Taggar:, ,
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. januari 14, 2015 kl. 9:00 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: