Hem > Familjeliv, Resa > Har ni internet? Näe, men du kan ta min iPhone.

Har ni internet? Näe, men du kan ta min iPhone.

Vi är på väg till Hemsedal för en alpin långhelg. Vi kommer iväg tidigare än vi brukar och äter därför lunch i Norge för första gången, trots att varken norsk kokkonst eller norska priser känns direkt lockande. Men vi vill ju till backen och då får man offra sig.

20130222-194021.jpg

Strax efter tätorten med det fjäderfäklingande namnet Hönefoss hittar vi en gul liten låda som erbjuder kebab, hamburgare, internet, m.m. under namnet Quicky. Det låter ju snabbt och bra.

Det norska priserna gör oss inte besvikna utan håller förväntad hög höjd. Det som däremot drar ner stämningen är att det utlovade världsomspännande datanätet inte finns. Hur ska vi nu checka in?
– My boss is not here, no internet, säger mannen bakom disken. Så sträcker han leende fram sin iPhone.
– Here!
Eftersom det inte direkt fyller syftet tackar jag nej, men uppskattar gesten och viljan att försöka lösa problemet. Vi hinner knappt sätta oss förens mannen kommer med en laptop med mobilt bredband. Då är jag helt enkelt tvungen att surfa runt och checka in.

20130222-194044.jpg

Jag vet inte om det var pakistansk, eller möjligtvis indisk gästfrihet, men trots att det var dyrt och att kebabköttet var alldeles mjukt (kan det ha varit någon sorts hästköttbullar?) känner jag mig välvilligt inställd till Quicky. Det är nämligen inte ofta man möter servicepersonal som så naturligt spontant och generöst bjuder på sig själv (och sina privata egendomar) för att lösa kundens problem.

I dessa globaliseringstider när vi alla erbjuder liknande tjänster till liknande priser är det just extraordinär kundtjänst och kundupplevelse som gör skillnaden. Det är också sådant man vill sprida i de sociala kanalerna, t.ex. i ett blogginlägg. 😉 Var har du upplevt extraordinär service, on- eller offline? Quicky gjorde i alla fall min dag.

20130222-194711.jpg

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: