Hem > Arbetsliv, Familjeliv > Stressträsket

Stressträsket

Jag halvspringer genom Göteborgs mörka, fuktiga, regntyngda gator. Morgonrådnaden skyms effektivt av en kompakt dimma. Klockan är knappt 7. Jag skyndar mig för att sedan hinna med barnen i eftermiddag; läkarbesök, scouterna, träning, läxor… Och idag har jag dessutom hjälp av mamma. Trots det är schemat späckat och pressat.

Jag har inga marginaler alls i mitt schema. Om något oväntat inträffar eller något annat tar längre tid måste något strykas från listan. Oftast blir det saker som att baka bullar eller lägga pussel med S.

Igår kom jag hem lite senare från jobbet, gjorde en kortare insats för det egna företaget och satte mig med S för att pussla. Så mysigt! Måste verkligen göra detta oftare. Varför skaffade jag annars barn? Enbart i fortplantningssyfte?

Jag hamnar ständigt i detta stressträsk?Jag kommer inte ur det och kommer inte på några bra sätt att bryta den onda cirkeln på och det är ju så att om man ständigt gör samma saker får man räkna med samma resultat.

Jag undrar om alla andra har det likadant. Svaret kommer blixtsnabbt utan att jag ens hunnit ställa frågan. När jag kommer in på jobbet läser jag nämligen ett inlägg från väninnan Sarah på exakt samma tema: http://sanasi.se/index.php/varfor-var-det-ingen-som-sa-nagot/

Någon som har ett bra tips på hur man får stopp på ekorrhjulet är de välkomna!

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: