Hem > Familjeliv, Resa > Man skall icke förhäva sig…

Man skall icke förhäva sig…

– Mamma, det känns som i Regnskogen på Universeum, sa Marko när vi klev ur bilen i den lilla byn Stara Palanka. Det hade regnat kraftig i två dagar och nu när temperaturen åter börjat klättra över trettiostrecket var värmen mist sagt tropisk.

20120812-193734.jpg

Vi skulle ta en bilfärja över Donau till byn Ram och stod lydigt på led bland andra bilar. Precis när det blev dags att åka ombord kom en Merca av senaste modell och med österrikisk registrering och gled förbi hela kön och körde upp på färjan.

20120812-194739.jpg

Ur Mercan klev en kille med det svarta håret i en styv back slick, en redigt fet guldkedja runt halsen, Dolce & Gabbana-utstyrsel och såg ut som att han ägde hela världen.

20120812-195353.jpg

Vi körde av färjan i Ram. Mercan blåste iväg i hög fart. Vi passerade den efter den andra insjöliknande vattenpölen efter den andra. Skyfallen hade dränkt både majsfält och större delen av vägen.

Lite längre fram på vägen hade några bilar stannat till på den smala vägen. Pölen framför oss var så stor att det inte gick att se vägen på 60-70 meter. Medan vi funderade på hur vi skulle göra såg vi Mercan ta sats och resolut köra rakt ut i pölen. Vattnet steg och steg runt bilen samtidigt som svallvågorna växte sig allt större. När vattnet nådde över hjulhusen stannade Mercan. Vi såg backljusen tändas men bilen rörde sig inte ur fläcken.

En bonde som hade kommit för att inspektera sina översvämmade majsfält tipsade oss om en alternativ väg, eller ska vi säga kostig… Medan vi vände om vadade han ut mot Mercan. Risken att den motorn någonsin kommer att fungera igen är minimal. Det kändes som att Jante hade sträckt ut sin långa arm hela vägen från avundsjukans Sverige och delat ut en fet örfil till Mercedes-killen…

Annonser
Kategorier:Familjeliv, Resa Taggar:,
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: