Hem > Familjeliv, Resa > Tankar om sociala medier från en serbisk bergstopp

Tankar om sociala medier från en serbisk bergstopp

Vägen ringlar sig genom små byar och mellan gröna kullar som efterhand som vi far vidare blir till berg. Nere i dalen flyter en å. Ju högre upp vi kommer, desto svalare blir det. Dvs närmare 30 än 40 grader. Vi svänger in på vad som närmast kan beskrivas som en kostig. Husen utmed vägen verkar vara från en svunnen tid. Det småskaliga jordbruket finns i högsta grad kvar här i Serbien. Lokalproducerat och ekologiskt är inte trendigt utan snarare ett måste.

20120712-131824.jpg

Ett fält breder ut sig framför oss och bredvid ån ligger en bassäng. Runt bassängen finns fina trähus byggda i gammaldags stil. Vi passar på att äta deras utsökta forell, bada och vila oss. Och när vi ligger där under ett parasoll högt uppe i de serbiska bergen hör vi följande konversation mellan en man i medelåldern och två ungdomar. Han tycker att de slösar bort sin tid i de sociala medierna. Att de läser och tittar på saker som inte har något värde. Så långt inget ovanligt, men det som är kul är det som han säger sen. Att de inte inser vilket mäktigt verktyg de sociala medierna är och kan vara. Att man faktiskt kan åstadkomma förändring och lära sig massa bra saker. Det är bra att bli påmind om detta lite då och då. Så nu är det avgjort. Jag kommer att jobba med CSR+volonärturism+sociala medier i höst. Intressant diskussion på oväntad plats. En plats som för ett år sedan knappt hade täckning och ännu mindre trådlöst nätverk.

20120712-132452.jpg

På väg hem stannar vi till vid husbygget. Åh vad jag saknar att vara här! Men det är bara att hålla ut. Väl hemma i stan passar vi på att gå hem till barnens kusin Djordje. Det är hans kaniner som lockar. Han bor med sin pappa och farmor ett vackert gammalt hus från slutet på 1800-talet men som nu har förfallit. Det gör ont i hjärtat att se, och visst kan man skylla på krig och ekonomisk kris, men Djordjes pappa har aldrig velat satsa på renovering, inte ens när det bara handlade om underhåll. Det som gör det hela ännu tristare är att det är det enda huset i den stilen som finns kvar på gatan.

20120712-140017.jpg

20120712-140032.jpg

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: