Hem > Familjeliv, Resa > Ja, vad ska man säga…

Ja, vad ska man säga…

När vi kom till polisens passexpedition i fredags eftermiddag berättade de att våra pass var klara. Det var bara ett litet problem. De var fortfarande i Stockholm. Det visade det sig lyckligtvis att man kunde åka till andra länder med de tillfälliga passen som vi fick istället, så länge man inte åker via Sverige. Avstickaren till Grekland kan alltså fortfarande bli av!

Vi kommer iväg ordentligt till flyget och jag hinner tom fixa och städa hemma. Vi hämtas av Dejans systerson Djordje och allt rullar på bra tills vi fastnar i bilköer på motorvägen strax söder om Belgrad pga av vägarbeten. Efter en timmas körning i 20 km/tim vill bilen inte längre vara med. Hur mycket Dejan än trycker på gaspedalen så händer ingenting.

Så där sitter vi på motorvägen i död bil och 30 grader (trots att kl är 22). Vi ringer vår jourhavande mekaniker Bojan. (Han är precis som ”städaren” Harvey Keitel i Pulp Fiction) Han kommer farande med en auktoriserad Renault-tekniker. 00:30 kommer de till oss. Renault-killen kopplar in en dator i bilen och får upp en hel sida med felmeddelanden. Efter ett antal stopp och poliskontroller kommer vi äntligen fram till Kraljevo kl 05. Efter alla problem vi haft med bilar i Serbien kanske det är dags att inse att vi helt enkelt inte ska ha bil här…

Idag var det i alla fall superfint väder…

20120708-200507.jpg

20120708-200938.jpg

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: