Hem > Arbetsliv, Familjeliv, Politik > Tidstjuvarna slår till. Igen!

Tidstjuvarna slår till. Igen!

Får jag en halvtimme över för mig själv på vardagskvällarna är det bra. Tänk, 30 min av dygnets 24 timmar. Och då är jag nöjd… Hmmm. Så när det ringer telefonförsäljare, barncancerfondinsamlare, undersökningsföretag eller att man måste se över sina försäkringar, då ryker det mesta av den friheten och jag kanske tom ligger på minus helt plötsligt (= mindre sömn).

Med dem feta marginalerna är det lätt att bli upprörd när någon ”onödig” person snor ens tid. Som t.ex. inkompetenta läkare.

Hade haft huvudvärk och yrsel ett tag. I lördags slog det till ordentligt. Istället för att lyssna på mig själv, lyssnade jag på sjuksköterskan från vår privatförsäkring och gick till vårdcentralen istället för att vänta på att få komma till en specialist på måndagen. Det blev såklart fel.

Den första läkaren på vårdcentralen verkade bra. Hon hjälpte mig dessutom att per telefon med apotekaren ändra receptet så att jag slapp åka runt på stan och hitta ett apotek med rätt antibiotika. En riktig kandidat för ”Dagens Ros”. Därefter hände … ingenting. Medicinen hade ingen effekt. När jag kom på återbesök var den unga kvinnliga läkarens huvudsakliga budskap: ta ett gäng Alvedon och sluta gnäll.

Plågad en vecka i onödan och ekonomiskt bortfall iom förlorad arbetstid pga av inkompetenta läkare. Jag har i alla fall tur att tillgång till en privat sjukvårdsförsäkring. Även om det inte känns rättvist och att jag tycker att alla ska rätt till bra sjukvård så är jag skuldmedvetet tacksam att ha möjligheten att få riktig sjukvård.

Då känns det ju extra bra att ett gäng klåpare till jurister vill kräva oss på pengar vi redan betalat till ett företag vars konkursbo de förvaltar. Där gick ytterligare värdefull tid…

Nu är det i alla fall helg. Massa egen tid. Fest (om jag är frisk). Och det är bäst för alla tidstjuvar att de håller sig borta!

Annonser
 1. Heléne Leidö
  oktober 22, 2011 kl. 9:50 e m

  Har du också borrelia? Mats fick äntligen sin diagnos efter att ha haft huvudvärk sen innan batizadon…
  Annars håller jag med dig om tidstjuvarna. Telefonförsäljarna blir artigt men bestämt avspisade här.

  • ylvavitorovic
   oktober 23, 2011 kl. 5:23 e m

   Borrelia? Det var värst. Ska ta upp det med läkaren imorgon. Men har jätteont i vänster öra.
   Och telefonförsäljare, är det ett nummer jag inte känner igen så orkar jag ibland inte ens svara. Problemet med det är att de oftast ringer igen, och igen och igen..,

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: