Hem > Familjeliv, Inredning > Harmoni och balans – amerikansk östkust blev svensk västkust

Harmoni och balans – amerikansk östkust blev svensk västkust

På temat förändring, att börja göra annorlunda för att få annorlunda resultat, tänkte jag beröra ämnet inredning i syfte att skapa balans och harmoni. Låter det inte vackert?

När vi flyttade hit hade vi med oss möbler som var inköpta och anpassade för andra ytor än de vi har här. Vi har en massa saker som vi har samlat på oss under åren, både vi och barnen, och dessvärre är ingen av oss särskilt bra på att göra sig av med saker.
Vi beslutade oss i princip omedelbart att flytta till en större och bättre lägenhet och gjorde därför inget åt saken. Men ni kanske anar hur det gick med det? Nu har Bostadsbolaget ett nytt program för renovering där vissa kostnader kan läggas på hyran (nya skåpsluckor, lådor och arbetsbänkar i köket), vissa saker sponsras helt av Bostadsbolaget mot att man gör jobbet själv (färg, penslar, spackel, you name it), eller så betalar man för materialet och en samarbetspartner till Bostadsbolaget gör jobbet (nytt golv i sovrummet, nytt kakel i köket och snart även nytt golv i köket).

Trångt och överbelamrat. Fult och tråkigt. Så har vi haft det i 7 år. Men nu är det dags för förändring. Inte för att vi har jobbat utifrån Feng Shui direkt, men för att få öppnare och renare ytor har vi rensat slängt och börjat renovera steg för steg. Att inreda enligt Feng Shui handlar mycket om att bli medveten om vad det är i en inredning som skapar lugn och harmoni. Vi har använt oss av en egen tolkning av Feng Shui och nu har vårt sovrum gått från att vara en plats man bara sov på men helst inte ville vistas på till att bli ett mysigt ställe där alla i familjen vill vara. När vi gjorde om köket fick vi tömma alla lådor och vissa skåp. Tack vare den utrensningen har vi mycket bättre plats och ordning i köket. Det är underbart!

Nästa rum på tur är vardagsrummet. Vi har tömt det, ställt ner överdimensionerade möbler i vårt underdimensionerade källarutrymme. Nu ska vi bara sortera och slänga gamla CDs och DVDer. Och det finns inget som en bjudning för att få det städat hemma. Så imorgon blir det snyggt även i vardagsrummet också.

Från början hade jag tänkt inreda sovrummet i New England-stil, men efter ett besök på Salt och sill bytte jag åsikt. Så istället för amerikansk östkust fick rummet en touch av svensk västkust. Nedan kan ni se resultatet av våra ansträngningar. Som vanligt är inte fotona direkt professionella och återger inte helt det jag vill visa, men, men. Ni får helt enkelt komma hit.

Hur som helst, nu när vi har slängt massa onödigt trams och tagit bort stora, tunga möbler börjar det kännas riktigt trivsamt här hemma.  Harmoniskt, liksom. Och kolla bara in det fina nya kökskaklet. Ett steg på vägen mot ett bättre och mer balanserat liv.

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: