Hem > Arbetsliv, Familjeliv > Vad sysslar vi med?

Vad sysslar vi med?

Vart är vi på väg? Hur tänker vi egentligen? Ska livet verkligen se ut såhär?

Har ni sett Shrek Forever After? Han väcks av barnen, matar dem, rapar dem, byter blöja, har fullt upp hela dagen, lägger dem och är helt slut. Sedan vaknar han upp igen och samma sak upprepas. Igen och igen. Känns det igen (förutom det att idén är hämtad från ”Måndag hela veckan”)? Det gick så långt att Shrek sålde en dag av sitt liv till Rumpstiltskin för att få en endaste dag av lugn och ro. Naturligtvis gick det galet. Naturligtvis saknade han sin familj och kämpade för att få dem tillbaka. Naturligtvis lyckades han.

Så för Shrek gick det ju bra tillslut. Men utanför filmduken, i det verkliga livet, känns det ibland som att jag har fastat i ett mönster. Ett inte alltför positivt mönster som upprepar sig i det oändliga. Tjata, tjata, tjata. Bli arg. Jobba, jobba, jobba. Laga mat. Plocka, plocka, plocka. Tjata lite till. Stupa. Om man dessutom lägger på ett gäng nätter i rad med kiss i sängen (dotterns, alltså) så är lyckan fullkomlig. Vad hände med återhämtning? Tvåsamhet? Kvalitetstid? Jobba på sin relation? Å andra sidan, när allt annat känns hopplöst finns det inget bättre än en kram och ett ”jag älskar dig, mamma”. Och inget kan sprida glädje som barnens små underfundiga funderingar.

Så är det fel på oss? På våra barn? Eller på samhället med alla uttalade och outtalade krav vi har på oss. För min del känns det lite jobbigt ibland, men inte värre än så. Däremot ser jag att den ena efter den andra av mina väninnor har det riktigt jobbigt. Att de inte känner att de klarar av vardagen. Det är skrämmande tycker jag. Dags för revolution? Ok, det var kanske lite drastiskt men vi måste börja tänka på vad vi vill och vad vi kan förändra. Individuellt och tillsammans.

En sak är i alla fall säker. Gör man samma saker, får man samma resultat. Det fattade tillslut Bill Murray i Måndag hela veckan. Han började lära sig av sina misstag, bröt mönstret och kom ut ur loopen av ständigt samma dag på repeat. Det måste jag också göra. Testa nytt, förändra. Ända tills det ger resultat. Och fortsätta att jobba på det sättet. Är det någon som har några bra idéer är det naturligtvis välkommet? Eller som är sugen på att starta en revolution. Skriv en kommentar nedan!

Annonser
 1. Ann C
  januari 20, 2011 kl. 8:07 f m

  Hörde just någon igår som sa, ”jag följer inte nya vägar, jag går där vägar inte finns.” Lät så vackert, men helt klart inget för mitt liv, just nu. Vardagsplikterna styr min verklighet… Och två underbara prinsessor.

  • ylvavitorovic
   januari 21, 2011 kl. 8:27 e m

   Så poetiskt, Ann. 🙂 I ett annat liv…

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: