Hem > Familjeliv > Your wisdom will inspire others

Your wisdom will inspire others

Igår var det dags för Kulturnatta. Jag drog därför helt sonika ner i den kulturella stadsnatten med 3 barn och kompis Marko i släptåg. Vi började med invigningen som omskrevs på följande inbjudande vis i programmet: ”Klockan 18:40 börjar nedräkningen som kommer att avfyra en raket ut i film- och musikrymden och inleda Kulturnatta med värme och lust, en upplevelse för hela familjen.” 
Som vanligt låg vi aningen back vad gäller tidsmarginalen vilket gjorde det relativt svårt att få upplevelsen att gälla hela familjen på den fullpackade gården Magasinsgatan 17, men med lite påhittighet och en liten utskjutande avsats på fasaden kunde tillslut alla se spektaklet. Trevlig körsång med tillhörande filmprojektion på fasaderna runt om.

Den utlovade raketen var naturligtvis bara en metafor, som det kom att visa sig, och ungarna ropade unisont att någon mer kör ville de inte bli utsatta för. Därför styrde vi kosan mot Röhsska muséet där det utlovades både sminkning, tatuering och massage i en för kvällen inredd relaxavdelning i den asiatiska avdelningen. Vi var alla uppspelta och förväntansfulla inför vårt Röhsskabesök. Väl på plats visade det sig att sminkösen var sjuk, tatueringsgnuggisarna var slut, det fanns inte plats vid bordet för kroppsmålning och när vi äntligen kommer till den sk relaxavdelningen pågick Butohinspirerad performance – en kvinna som dansade, tror jag, såg inte för folkmassan framför mig – och en kontrabasspelande man med en svart tygpåse över huvudet. Säkert mycket vackert, men inte direkt något för barnen. Medan vi väntade i trapphuset på att uppträdandet ta slut fick vi varsin lyckokaka. En av mina personliga höjdpunkter på kvällen för i min stod det nämligen: ”Your wisdom will inspire others”.

Massagen visade sig vara en massagestol som stod uppställd bland buddastatyer och andra konstföremål. Eftersom kvinnan som låg i stolen till synes saknade ben kändes det inte helt rätt att jaga bort henne till förmån för mina barn, så den aktiviteten ströks också ur protokollet.

Efter ett halvlyckat försök till kroppsmålning i Röhsskas källare, gick vi kladdiga vidare till Stadsbiblioteket för lite trolleri. För en gångs skull kom vi i god tid så flickorna hann måla lite. Denna gång på papper. Viskandes. Man fick tydligen inte prata där på grund av någon utbildning i närheten. Den som har 6-åringar kanske förstår den omöjliga ekvationen i att få två 6-åriga tjejer att måla under tystnad.

Så blev det då dags för trollkarlen, men eftersom han hade en outsinlig kö av små barn som ville få ballongfigurer hanns inte trollandet med. Men tjejerna fick varsin vacker ballongblomma med sig.

På väg hem stannade vi till hos Inesh på Lohrs Pocket Medmera hemma på Kapellplatsen. Där bjöds det på hembakad sockerkaka och mjuk pepparkaka till underbart skön musik framförd en trappa upp av Groan Men. Det känns alltid lika mysigt att komma till Inesh, lite som att komma hem. Det blev ett bra avslut på kvällen och vi gick nöjda hem trots det pärlband av besvikelser som vi dittills mött.

Är det någon mer än jag som släpade ut sina ungar under Kulturnatta? Hittade ni lämpligare ställen? Trots allt kommer jag nog att ta dem på en Kulturnattavandring nästa år också. Det var ändå mysigt.

Annonser
 1. oktober 5, 2010 kl. 4:19 e m

  Oj vilken resa! Verkade dock mysigt, som sagt!

  Tips till nästa år: ha några tatueringsgnuggisar i bakfickan ifall att de är slut 😉

  • ylvavitorovic
   oktober 5, 2010 kl. 6:47 e m

   Bra idé där med gnuggisar, Anton. Det är nästan så att man kan tro att du har barn själv. Vuxen poäng till dig också!

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: